Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

   041 782 200

 
 
 

Klinična študija / Oftamološko testiranje

Klinična študija / Oftamološko testiranje

01.03.2016

1. AVTOR ŠTUDIJE: asist.mag.sc. Matej Beltram, dr.med.,spec.oftalmolog, f.e.b.o. 

2. NAMEN:Namen študije je bil preizkusiti VARNOST in UČINKOVITOST  izdelka Dermaluxelash.

3. PREDMET TESTIRANJA:Testirali smo izdelek DERMALUXELASH, serum za trepalnice.

4. UDELEŽENCI:Izdelek DERMALUXELASH smo preizkusili na 30 prostovoljkah.

Prostovoljke so pred vključitvijo v študijo podpisale izjavo o osveščenem pristanku*, na podlagi predavanja o namenu in poteku študije ter do zdaj znanih znanstvenih izsledkih o učinkih aktivne učinkovine in podobnih snovi na ljudi. Seznam udeleženk smo objavili na našem FB profilu in na spletni strani v rubriki "novice".

5.POTEK

a) Prostovoljke so uporabljale izdelek DERMALUXELASH po navodilu proizvajalca, t.j. 1x dnevno zvečer ob isti uri, tako da si z aplikatorjem nanesejo raztopino v minimalni količini vzdolž celotnega roba zgornje in spodnje veke desnega in levega očesa, 90 dni zapored. Raztopino nanesemo na čisto kožo; v primeru uporabe ličila je le-tega potebno odstraniti in pred uporabo izdelka kožo vek posušiti. Prostovoljke so vodile dnevnik uporabe izdelka.

b) Prostovoljke so prišle na kontrolni pregled po 1, 2, 6 in 13 tednu po pričetku uporabe izdelka. Ob pregledu je nadzorni zdravnik preveril rednost uporabe izdelka, prisotnost morebitnih stranskih učinkov (vnetje kože vek ali površine očesa) ter fotografsko dokumentiral stanje vek. Za ocenjevanje morebitnega vnetja kože ali očesne površine smo uporabili standardizirane ocenjevalne lestvice po Wilkinsonu*** in po Draizeju****. V primeru pojava stranskega učinka, ki presega prvo stopnjo, bomo takoj prekinili z uporabo izdelka.

c) Neodvisni ocenjevalec - zdravnik je na osnovi fotografske dokumentacije ocenil stanje vek in vejic glede njihove gostote, barve in debeline.

6. STATISTIČNA OBDELAVA: Vse zbrane podatke smo statistično obdelali in grafično prikazali.

7. REZULTATI

Potrdili smo nedvoumen in jasen učinek kozmetičnega izdelka DERMALUXELASH na rast trepalnic. Dolžina trepalnic se je v študijski skupini v povprečju povečala za 2,6 mm (39%). Razlika v povečanju dolžine trepalnic je statistično značilna že od 2. tedna naprej. Maksimalna rast je bila dosežena pri eni izmed prostovoljk, in sicer po 2 tednih se je dolžina vejic povečala kar za 50% in po 13 tednih kar za 100 %.

Potrdili smo tudi učinek izdelka Dermaluxelash na barvo trepalnic, ki opazno potemnijo po 6 tednih uporabe. Prav tako smo ugotovili kvalitativno povečanje gostote trepalnic pri vseh 30 prostovoljkah iz študijske skupine ter njihovo ukrivljanje pri 22 prostovoljkah.

 Izjave in doživetja iz testiranja si lahko ogledate na povezavi Mnenja strank.

 
 
 

Kontakt

Email: prodaja@medilip.si

Telefon: 00386 (0)3 548 1234

Naročilo lahko oddate tudi preko telefona. Pokličite nas na 041 782 200 ali pošljite mail na prodaja@medilip.si

 
 
 
 VARNO
 UČINKOVITO
 IZDELANO V EU
 
 
 

Po novem omogočamo tudi Paypal plačilo.

Po novem omogočamo tudi Paypal plačilo.
 
 
 

Spremljajte nas

 
 
 

NE PREZRITE!

DERMALUXELASH - večja vsebina seruma za celoletno uporabo.

Povečali smo vsebino stekleničke, da boste serum lahko uporabljali kar celo leto. Trenutno na voljo po ugodnejši ceni 79,99 €.

Več o tem...

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.