FAQ

 
1. Preveč sem si populila obrvi in na določenem predelu več ne rastejo. Ali bo DERMALUXEBROW omogočil njihovo ponovno rast?

V primeru, da poškodba dlačnega folikla ni trajna bo Dermaluxebrow omogočil ponovno rast obrvi.

 
2. Ali lahko nanesem ličila po uporabi DERMALUXEBROW?

Seveda. Po nanosu počakamo nekaj minut, da DERMALUXEBROW preide v dlačne mešičke, nato pa lahko nanesemo ličila.

 
3. Ali lahko uporabljam DERMALUXEBROW tudi za nanos na veke? Bom imela daljše trepalnice?

Sestavine v Dermaluxebrowu so prilagojene koži in dlakam na področju obrvi in bi bile preveč intenzivne za nanos na vekah. Zato Dermaluxebrow odsvetujemo za nanos na vekah.

 
4. Kaj se zgodi, ko preneham uporabljati DERMALUXEBROW?

Cikel rasti in lastnosti obrvi so genetsko pogojene in se razlikujejo pri posameznikih. Z Dermaluxebrow pospešimo rast obrvi in tako postanejo močnejše in polnejše. V primeru prekinitve uporabe Dermaluxbrow se cikel rasti povrne na naravno raven. Če želite doseženo polnost in gostoto obrvi vzdrževati, priporočamo, da z uporabo izdelka Dermaluxebrow nadaljujete. Za vzdrževanje želenih rezultatov zadostuje nanašanje 1-2x na teden.

 
5. Ali bom dosegla hitrejši rezultat, če bom uporabljala DERMALUXEBROW večkrat na dan?

Pogostejša uporaba ni potrebna saj aktivna formula Dermaluxebrow zagotavlja vse potrebne aktivne učinkovine za uporabo samo 1x na dan.

 
6. Za koliko časa zadostuje vsebina DERMALUXEBROW?

Če uporabljate Dermaluxebrow kot je navedeno v navodilih, zadostuje 2ml tekočine za obdobje od 5-7 tednov.

 
7. Ali DERMALUXELASH res deluje?

Da. Dermaluxelash je najučinkovitejši izdelek na našem tržišču, kar je tudi pokazala klinična študija pod vodstvom zdravnika asist. mag. sc. Mateja Beltrama, dr. med. V samo 14 dneh bodo vaše trepalnice do 50% daljše. Ne samo to, vaše trepalnice bodo tudi gostejše, temnejše in celo bolj ukrivljene.

 
8. Kakšna je razlika med maskaro in DERMALUXELASH-om?

Maskara le vizualno podaljša trepalnice, njihova dolžina in gostota se v resnici ne spremeni. Dermaluxelash pa spodbudi naravno rast trepalnic, ki zrastejo daljše, gostejše in močnejše. Poleg tega okrepi krhke in poškodovane trepalnice, preprečuje lomljenje trepalnic ter ohranja njihovo elastičnost in jim daje zdrav in sijoč izgled.

 
9. Koliko Dermaluxelash-a naj nanesem na veke?

Ko ste čopič enkrat potopili v tekočino je na njem dovolj tekočine za nanos na zgornjo veko. Z nanosom večje količine ne boste povzročili hitrejšega učinka, povečate le verjetnost, da tekočina zaide v oko; zato priporočamo da čopič v Dermaluxelash potopite le enkrat.

 
10. Ali se lahko pri uporabi Dermaluxelash-a pojavi neprijeten občutek kot je draženje, rahla rdečica, ipd?

Izdelek je oftamološko in dermatološko testiran. Po dosedanjih izkušnjah se lahko pojavijo stranski učinki, ki so ponavadi blagi in trajajo le kratek čas. Najpogostejši so rdečica in suhost oči. Ostali stranski učinki, ki se še lahko pojavijo so draženje oči, občutek težkih vek in potemnitev kože na tistem predelu, kjer nanašamo izdelek.

 
11. Če se pojavi rdečica oči ali naj preneham z uporabo?

Rdečica oči se lahko pojavi po prvi uporabi izdelka Dermaluxelash in lahko traja 1-5 dni. Ne gre za alergično reakcijo ali za kakršnokoli vnetje in ne pomeni, da izdelek lahko škoduje vašim očem. Če pa se pojavi še draženje oči, srbečica in neprijeten občutek, potem najverjetneje gre za alergijsko reakcijo. V tem primeru takoj prenehajte z uporabo izdelka.

 
12. Kdaj lahko pričakujem že prve rezultate?

Pri redni uporabi izdelka Dermaluxelash (1x dnevno) lahko pričakujete rezultate že v 14 dneh, v samo 4-6 tednih pa bodo vaše trepalnice vidno daljše in gostejše.

 
13. Kaj se zgodi, ko preneham uporabljati Dermaluxelash?

Tako kot dlake in lasje tudi trepalnice prehajajo skozi različne faze: faza rasti, faza mirovanja in faza izpadanja. Trepalnica običajno izpade po 3-5 mesecih in po krajšem mirovanju dlačnega mešička na njihovem mestu zraste nova trepalnica. Dermaluxelash podaljša fazo rasti trepalnice, vendar ne moti naravnega cikla. Zato lahko pričakujete, da bodo po koncu uporabe trepalnice opazno daljše, gostejše in močnejše približno 3-6 mesecev. Če želite doseženo dolžino in gostoto trepalnic vzdrževati, priporočamo, da z uporabo Dermaluxelasha nadaljujete, in sicer Dermaluxelash nanašajte vsake 2-3 dni.

 
14. Za koliko časa zadostuje vsebina Dermaluxelash?

Če uporabljate izdelek kot je navedeno v navodilih, zadostuje 1,5 ml tekočine Dermaluxelash za obdobje od 6-8 tednov.

 
15. Kdaj je najprimernejši čas za uporabo Dermaluxelash-a?

Rast trepalnic je najhitrejša ponoči, zato je najprimernejši čas za uporabo Dermaluxelash zvečer.

 
16. Ali bom dosegla hitrejši rezultat, če bom uporabljala Dermaluxelash večkrat na dan?

Pogostejša uporaba ni potrebna, saj aktivna formula Dermaluxelash zagotavlja vse potrebne aktivne učinkovine za uporabo samo enkrat dnevno.

 
17. Ali lahko DERMALUXELASH uporabljam tudi za oblikovanje tankih in redkih obrvi?

Da. Dermaluxelash je primeren tudi za obrvi. Vendar, če želite še hitreje doseči rezultat vam priporočamo izdelek DermaluxeBROW, ki je namenjen le za nego in rast obrvi

 
18. Kateri so glavni vzroki za izpadanje las?

Lasje začnejo izpadati zaradi različnih razlogov. Stres, utrujenost, kronične bolezni, hormonska neravnovesja, genetski faktorji, škodljive kemikalije, onesnažen zrak, vse to so faktorji, ki pospešijo prehod lasnega mešička iz faze rasti v fazo mirovanjain tako povzročijo izpadanje las.

 
19. Kako ustaviti izpadanje las?

Na srečo se lahko z redčenjem in izpadanjem las uspešno spopademo.

DERMALUXEHAIR šampon in serum vsebujeta učinkovito formulo proti izpadanju las in sta namenjena vsem, ki se soočajo z izpadanjem las ali tistim z željo spodbuditi rast, pridobiti močnejše lase ter ohraniti njihovo gostoto in zdrav videz. DERMALUXEHAIR SERUM je primeren za moške in ženske, ki želijo stimulirati šibke in mirujoče lasne mešičke in ponovno spodbuditi rast las. Ta izjemen in ekskluziven serum za pomladitev las vsebuje najnaprednejše učinkovine za goste in zdrave lase, ki jih vsebujeta tudi najučinkovitejša seruma za trepalnice in obrvi. Vaše lase bo stimuliral, postali bodo polnejši in gostejši. Podaril jim bo obliko, prožnost in vitalnost.

 
20. Kako deluje Lotique Active Facelift?

Active Facelift je intenzivni obnovitveni gel proti staranju kože. Njegova edinstvena formula vsebuje Myoxinol® (Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract) in Matrixyl® (Palmitoyl Pentapeptide-4), ki prehajata v globoke plasti kože in posnemata delovanje botulinum toksina (botoks) pri sproščanju obraznih mišic ter posledičnem glajenju izraznih in starostnih gub. Tako delujeta neposredno na vzrok nastanka gub brez invazivnega poseganja v telo. Vsebnost likopena in številnih drugih antioksidantnih učinkovin nevtralizira delovanje prostih radikalov. Ti nastajajo kot posledica procesov celičnega metabolizma in delovanja škodljivih vplivov okolja (UV žarki, ozon, onesnažen zrak, kajenje), povzročajo prezgodnje staranje in nastanek neenakomernih pigmentacij na koži. Retinol (čista oblika vitamina A) zaradi majhne velikosti molekule dobro prodira v globlje plasti kože. Pomaga pri celični rasti in obnovi, odpravlja pigmentne madeže in pospešuje izgradnjo kolagena in elastina, ki nudita oporo celicam in dajeta koži čvrstost. Učinkovite vlažilne sestavine koži dovajajo vlago, ki se starostjo hitreje izgublja, dodatek hranljivih olj pa koži dovaja potrebne maščobe.

 
21. Kako uporabljati Active Facelift?

Enkrat ali dvakrat na dan Active Facelift s krožnimi gibi nežno vtrite v očiščeno kožo celega obraza ali samo na področje gub. Active Facelift vtirajte v kožo tako dolgo, da vsa zrnca počijo. En pritisk zadostuje za nanos po celem obrazu.

Rezultat je gladka, napeta, mehka in navlažena koža enakomernega videza.

 
22. Kako deluje Lotique Hydra Day Complex?

Hydra Day Complex kožo optimalno vlaži, obnavlja, ščiti pred prezgodnjim staranjem kože, odpravlja in preprečuje nastanek mimičnih gubic.

Formula vsebuje Pentavitin® (Saccharide Isomerate), edinstven ogljikohidratni kompleks, ki veže aminokisline v povrhnjih plasteh kože ter tako dolgotrajno zadržuje in regulira vlago v njej. Svojo aktivnost ohranja tudi v pogojih nizke relativne vlažnosti zraka. Visoko učinkovite antioksidantne sestavine odpravljajo posledice škodljivega delovanja reaktivnih kisikovih zvrsti (npr. prostih radikalov), ki nastajajo zaradi procesov celičnega metabolizma in različnih vplivov okolja (UV žarki, ozon, onesnažen zrak, kajenje), in povzročajo prezgodnje staranje kože. Matrixyl® (Palmitoyl Pentapeptide-4) s posnemanjem delovanja botoksa sprošča mimične mišice. Skupaj z vitaminom C v obliki L-askorbinske kisline stimulira nastanek elastina, kolagena in glukozaminoglikanov v kožnih celicah. Dodatek UV filtrov ščiti kožo pred škodljivim delovanjem sončnih UV-A in UV-B žarkov. Zaradi svoje nemastne in svilnate strukture omogoča lažji nanos in daljšo obstojnost ličil.

 
23. Kako uporabljati Lotique Hydra Day Complex?

Enkrat ali dvakrat dnevno s krožnimi gibi nežno vtrite Hydra Day Complex v očiščeno kožo. Hydra Day Complex vtirajte v kožo tako dolgo, da vsa zrnca počijo. En pritisk zadostuje za nanos po celem obrazu.

Rezultat je navlažena, napeta in obnovljena koža, ki je učinkovito zaščitena pred delovanjem različnih dejavnikov prezgodnjega staranja kože.

 
24. Kako uporabljati Anti-Aging masko?
 1. Pred uporabo si najprej očistite obraz
 2. Vzemite stisnjeno masko lahki lifting obogateno z anti-aging učinkom, ki jo boste našli v škatli zraven embalaže.
 3. Iz stekleničke zlijte tekočino na masko in vaša maska bo pripravljena za uporabo.
 4. Lotique anti-aging masko si nežno položite na obraz in počakajte 10-15 minut.
 5. Nato masko odstranite in si s kožnimi gibi vtrite Lotique kremo, ki je priložena v škatli.

Da bi dosegli optimalen rezultat, je LIFTING MASKO priporočljivo uporabljati dvakrat tedensko tri tedne zapored in postopek ponoviti vsaj vsaka dva meseca, masko pa je priporočljivo kombinirati z uporabo LIFTING KREME podnevi in ponoči.

Rezultat TAKOJŠNJI učinek naravnega liftinga! Že samo po prvem nanosu!

   

 

 
25. Kako deluje Lotique Anti-Aging Lifting System?

LIFTING MASKA in LIFTING KREMA sta rezultat dolgotrajnih raziskav podjetja v neposrednem in učinkovitem boju proti znakom staranja kože.

Z današnjim dnem lahko v tišini in udobju svojega doma končno rečete "Stop!" zobu časa in se učinkovito spoprimete z najhujšim sovražnikom vaše lepote: IZRAZNE GUBE – UTRUJENA KOŽA BREZ TONUSA – NEELASTIČNA KOŽA BREZ SIJAJA.

LIFTING MASKA in LIFTING KREMA kožo oskrbujeta z izredno količino naravnih aktivnih sestavin, ki sprožijo takojšnje in intenzivno delovanje proti gubam; poživljajo, vlažijo in ščitijo utrujeno in starajočo se kožo, ki takoj postane bolj žametna in kompaktnejša (učinek naravnega liftinga).

 
26. Kako deluje Lotique Night Repair Complex?

Night Repair Complex varuje kožo pred prostimi radikali, jo vlaži, odpravlja gubice in pigmentne madeže. Namenjena je nočni regeneraciji in vlaženju kože.

Vsebuje retinol, čisto obliko vitamina A, ki je dovolj majhna, da lahko prodre do globljih plasti kože – dermisa. Dokazano pospešuje nastajanje kolagena in elastina, stimulira celično rast in obnovo ter odpravlja pigmentne madeže. Skupaj s številnimi drugimi visoko koncentriranimi antioksidanti nevtralizira proste radikale in tako poleg preprečevanja prezgodnjega staranja kože popravlja tudi posledice škodljivih vplivov okolja v preteklosti (UV žarki, ozon, onesnažen zrak, kajenje). Alpha-arbutin in ekstrakt zvezdaste kukavice (Orchis mascula) posvetlita že nastale pigmentne madeže, Matrixyl® (Palmitoyl Pentapeptide-4) in Peptamide® 6 (Hexapeptide-11) sproščata mimične mišice in zmanjšujeta globino že nastalih gubic, vlažilne in hranilne učinkovine pa kožo dolgotrajno vlažijo, hranijo in obnavljajo.

 
27. Kako uporabljati Lotique Night Repair Complex?

Zvečer nanesite Night Repair Complex in ga s krožnimi gibi nežno vtrite v očiščeno kožo. Night Repair Complex vtirajte v kožo tako dolgo, da vsa zrnca počijo. En pritisk zadostuje za nanos po celem obrazu.

Rezultat je navlažena in obnovljena koža, ki je mehkejša na otip in enakomernega videza.

 
28. Kako deluje Lotique Vitamin C Active?

Vitamin C Active kožo vlaži, preprečuje prezgodnje staranje kože in nevtralizira proste radikale. Inovativna sestava Vitamin C Active vsebuje visoke koncentracije vitamina C v obliki L-askorbinske kisline, ki deluje kot močan antioksidant in učinkovito nevtralizira reaktivne kisikove zvrsti (npr. proste radikale), ki nastajajo zaradi različnih procesov celičnega metabolizma in škodljivih vplivov okolja (UV žarki, ozon, onesnažen zrak, kajenje). Dokazano pospešuje sintezo kolagena v kožnih celicah – fibroblastih. Blaži proces vnetja, ki nastane po izpostavljenosti kože UV žarkom. Vitamin E ima poleg antioksidantnega delovanja tudi sposobnost zaviranja razgradnje kolagena v globokih plasteh kože. Skupaj z vitaminom C tvorita učinkovit kompleks v borbi proti prostim radikalom. Vsebuje tudi edinstven koncentrat rastlinskih celičnih kultur, ki stabilizirajo kožne celice in pomagajo preprečevati izraznost gub. Hialuronska kislina in Pentavitin®(Saccharide Isomerate) učinkovito vežeta vodo v koži, omogočata njeno zadrževanje v globokih plasteh in pomagata pri obnovi poškodovane kože. Dodatek a-lipoične kisline deluje močno antioksidantno, sodeluje pri regeneraciji vitaminov C in E ter pospešuje sintezo močnega znotrajceličnega antioksidanta glutationa.

Zaradi svoje nemastne in svilnate strukture omogoča lažji nanos in daljšo obstojnost ličil.

 
29. Kako uporabljati Lotique Vitamin C Active?

Enkrat ali dvakrat dnevno s krožnimi gibi nežno vtrite Vitamin C Active v očiščeno kožo. Vitamin C Active vtirajte v kožo tako dolgo, da vsa zrnca počijo. En pritisk zadostuje za nanos po celem obrazu.

Rezultat je navlažena in čvrsta koža, ki je zaščitena pred škodljivim delovanjem okolja.

 
30. Kako uporabljati Dermaluxehair šampon?

Šampon nanesite na mokre lase, s konicami prstov nežno masirajte lasišče minuto ali dve, nato lase dobro sperite. Za dosego želenega učinka priporočamo redno in neprekinjeno uporabo 2-3 krat na teden. Šampon je primeren tudi za vsakodnevno umivanje las. Na voljo sta šampon za mastno lasišče in šampon za normalno lasišče.

 
31. Kako uporabljati Dermaluxehair serum anti-hair Loss Formula?

Lase umijte s šamponom Dermaluxehair in jih osušite z brisačo. Serum pred uporabo dobro pretresite in ga enkrat dnevno pred spanjem nanesite na suho ali mokro lasišče. Uporabljajte ga neprekinjeno 4 mesece. En potisk iz kapalke zadostuje za enkraten nanos na lasišče. Pričnite z nanašanjem na delu lasišča, kjer je izguba las najbolj opazna in nato nadaljujte na ostalihpredelih, kjer želite doseči rezultat. S konicami prstov serum s krožnimi gibi nežno vmasirajte v lasišče, da se le ta vpije v kožo. Po uporabi seruma las ne izpirajte.

 
32. Zakaj je linija Lotique primerna za vse tipe kože?

Za razliko od vseh ostalih krem na tržišču, izdelki Lotique ne vsebujejo vode in maščobe, ki so ključnega pomena pri izbiri izdelka za določen tip kože. Zaradi tega so izdelki Lotique primerni za vse tipe kože.

 
33. Ali lahko uporabljam izdelke Lotique, če imam občutljivo kožo?

Izdelki Lotique ne vsebujejo parabenov, emulgatorjev in alkohola, ki kožo lahko še dodatno dražijo in povzročajo alergije. Poleg tega so na bazi medicinskega silikonskega gela, ki kožo pomirja in ki se lahko uporablja tudi pri zelo občutljivi koži.

 
34. Kakšna je razlika med posameznimi izdelki? Kateri izdelek je primeren zame?

Lotique ACTIVE FACELIFT, 30 ml

 • Intenziven ANTI-AGING
 • Vlaži kožo
 • globoke gube, slab tonus
 • Uporabljamo kot dnevno in/ali nočno nego (obraz, okolica oči, vrat)

Lotique VITAMIN C, 30 ml

 • Močan ANTIOKSIDANT (preventiva pred staranjem)
 • Prve izrazne gubice
 • Nahrani in navlaži kožo
 • Uporabljamo kot dnevno in/ali nočno nego (obraz, okolica oči, vrat)
 • Primerna za vse tipe kože.

Lotique HYDRA DAY, 30 ml

 • Vlaži kožo
 • Anti-aging
 • Za vse starostne skupine
 • Upor. kot dnevno vlažilno nego (obraz, okolica oči, vrat)
 • Primerna za vse tipe kože

Lotique NIGHT REPAIR, 30 ml

 • Obnavlja (regenerira) kožo
 • Posvetli hiperpigmentacije (sončne pege, starostni madeži,... )
 • Anti-aging
 • Za vse starostne skupine
 • Uporabljamo kot nočno nego (obraz, okolica oči, vrat)
 • Primerna za vse tipe kože.

Lotique ANTI-AGING MASKA, 1xmaska+5 ml kreme

 • takojšnji LIFTING efekt po 15 min
 • intenzivno vlaženje
 • priporočena uporaba 2x/teden 3 tedne zapored
 • Primerna za vse tipe kože.
 
35. Kdaj lahko pričakujem prve rezultate?

Po mnenju naših strank, ki so opisali stanje kože kot izboljšano, bolj napeta koža, manj dehidrirana koža, so prvi rezultati uporabe krem že po prvem mesecu.

Rezultati anti aging maske za obraz pa so vidni TAKOJ, že samo po prvem nanosu.

 
36. Ali lahko kombiniram izdelke tudi z drugimi izdelki, ki niso iz linije Lotique?

Lahko. Vendar za dosego rezultata priporočamo izdelke iz linije Lotique. V kolikor pa želite kombinirati z ostalimi izdelki, pa najprej nanesite izdelek Lotique in nato drugo kremo (hranljivo, vlažilno, s SPF faktorjem,...)

 
37. Kateri so vzroki za nastanek prhljaja?

Na nastanek in širjenje prhljaja vplivajo zunanji in notranji dejavniki.

 • Zunanji dejavniki: vlaga, pogosto oblikovanje in sušenje las, uporaba agresivnih izdelkov, trda voda, ...
 • Notranji dejavniki: stres, hormonsko neravnovesje, pomanjkljiva prehrana, ...
 
38. Kako preprečimo prhljaj?

Na srečo se lahko uspešno spopademo proti prhljaju in preprečimo nastanek le-tega.

Šampon Dermaluxehair proti prhljaju je namenjen vsem, ki se soočajo s problemom prekomernega luščenja lasišča, s prhljajem (masten ali suh prhljaj). Šampon zavira širjenje mikroorganizmov, ki povzročajo prhljaj, odpravlja srbečico in razdraženost lasišča, blaži in pomirja lasišče,spodbudi mikrocirkulacijo lasišča in deluje antiseptično, zahvaljujoč aktivnim rastlinskim učinkovinam, ki jih vsebuje (Anti dandruff Complex*- Rastlinska formula). Rastlinski complex bo vaše lasišče očistil prhljaja in z redno uporabo šampona preprečil nastajanje novega. *Maiden Hair-Wild Thyme

 
39. Kako uporabljati šampon?

Šampon nanesite na mokre lase, s konicami prstov nežno masirajte lasišče minuto ali dve, nato lase dobro sperite. Za dosego želenega učinka priporočamo redno in neprekinjeno uporabo 2-3 krat na teden. Na voljo sta šampon za mastno lasišče in šampon za normalno lasišče. Poleg uporabe šampona Dermaluxehair proti prhljaju, vam svetujemo, da las ne spirate z vročo vodo, opustite sušenje s sušilnikom in nikoli ne praskajte lasišča.

 
40. Izpadanje las lahko doleti tako moško kot žensko populacijo. Kakšni so razlogi za izpadanje las?

Podobno kot vsi organizmi na svetu, tudi lasje prehajajo skozi različne faze rasti oz. življenja. Normalno dnevno izpade do 100 las. Različni razlogi lahko pospešijo prehod lasnega mešička iz faze aktivne rasti v fazo mirovanja in tako povzročijo izpadanje las. Seveda je veliko odvisno od genskih faktorjev, veliko vlogo igrajo tudi stres, sezonski faktorji, slaba kakovost izdelkov za nego las, utrujenost, pomanjkljiva prehrana (pomanjkanje cinka, železa, vitaminov). Še posebej  pri moških je pomembno, da zmanjšamo vpliv dejavnikov na katere lahko vplivamo, saj na podedovane lastnosti nimamo vpliva.

 
41. Kakšni so vzroki in rešitve izpadanja las pri ženskah?

IZPADANJE LAS PRI ŽENSKAH: VZROKI IN REŠITVE

LASJE USTVARJAJO SAMOPODOBO

Dolgi, kratki, trdi, mehki - za večino žensk so lasje veliko več kot skupek vlaken. To je izraz stila in osebnosti. Raziskave tudi kažejo, da so lasje in samopodoba tesno prepleteni. Če občasen "slab dan za lase", povzroči, da se ženska počuti slabo, lahko izguba las povzroči mučen prizor prav vsako jutro.

IZPADADANJE LAS JE TUDI ''ŽENSKI'' POJAV

Ideja, da je redčenje las samo moški problem je preprosto napačna. Štirideset odstotkov ljudi, ki doživi začasno ali dolgotrajno izpadanje las, so ženske. Nekaterim se lasje tanjšajo in izpadajo po celotnem lasišču, pri drugih pa je pojav lociran na točko, iz katere se postopoma širi. Za razliko od moških, se pri ženskah redko pojavi izpadanje na sprednjem delu lasišča.

 KAKO LASJE RASTEJO?

Povprečno ima človek okoli 100.000 las: Vsak folikel povzroči, da las zraste dober centimeter na mesec, rast posameznega lasu pa traja od 2 do 6 let. Nato je las nekaj časa v stanju mirovanja, preden izpade. Pri normalnem stanju, se cikel rasti spet ponovi. V danem trenutku nam 85% las raste, preostali pa so v stanju mirovanja.

KOLIKO IZPADANJA LAS JE NORMALNO?

Ker po fazi mirovanja las normalno izpade, večini ljudi odpade 50 do 100 las dnevno. Običajno jih najdemo na glavniku ali na oblačilih. Nenormalno izpadanje las lahko opazite pri friziranju ali pranju las. Če opazite podobne pojave pri sebi, se posvetujte z zdravnikom

 ISKANJE VZROKA ZA IZPADANJE LAS

Izpadanje las pri ženskah lahko sproži  približno 30 različnih zdravstvenih stanj, kot tudi več dejavnikov življenjskega sloga. Včasih ni mogoče najti nobenega posebnega vzroka. Kot izhodišče za iskanje vzroka za izpadanje las, strokovnjaki priporočajo testiranje za težave s ščitnico in hormonskimi motnjami. V številnih primerih bodo lasje ponovno zrasli, ko se ti vzroki odpravijo.

STOPNJA IZPADANJA LAS PRI ŽENSKAH

Lestvica Savin opredeljuje 9 različnih stopenj plešavosti pri ženskah. Strokovnjaki menijo, da genetika in staranje igrajo vlogo pri androgene alopecije, skupaj z hormonskih sprememb v menopavzi. Las lahko postane tanek vsem, z največjim izgubo vzdolž središča lasišča.

TEŽAVE S ŠČITNICO

Ščitnica je žleza v obliki metulja na sprednji strani vratu. Proizvaja hormone, ki uravnavajo številne procese v telesu. Če žleza naredi preveč ali premalo ščitničnega hormona, lahko prekine cikel rasti las. Vendar je izpadanje las le redko edini znak za težave ščitnice. Drugi simptomi vključujejo povečanje ali izgubo  telesne mase, občutljivost na mraz ali vročino, in spremembe v srčnem utripu.

SINDROM POLICISTIČNIH JAJČNIKOV

Ženske s sindromom policističnih jajčnikov (PCOS) imajo kronično hormonsko neravnovesje. Telo proizvede višjo raven  androgenov kot je normalno. To pogosto povzroči dodatno poraščenost na obrazu in telesu, medtem ko lase na lasišču stanjša. PCOS lahko privede tudi do težav z ovulacijo, akne  in povečanje telesne mase. Včasih pa je redčenje las edini očiten znak.

PODROČNA PLEŠAVOST-ALOPECIA AREATA

Alopecia areata povzroča, da lasje izpadejo na določenem delu lasišča. Krivec je lastni imunski sistem telesa, ki pomotoma napada zdrave lasne mešičke. V večini primerov škoda ni trajna. Predeli, ki jih prizadene, se običajno obrastejo v šestih mesecih do enega leta. V redkih primerih lahko ljudje izgubijo vse dlake na svojem lasišču in telesu. 

LIŠAJI

Ko lišaj pride na lasišče, gliva sproži poseben vzorec izpadanja las – okrogel predel, ki postane srbeč.  Na območju plešavosti se pojavi luskasta in rdeča koža. Na ta del lasišča nanesemo protiglivična zdravila. Gliva se zlahka širi z neposrednim stikom, zato je treba biti pozoren na simptome pri osebah, ki so v stiku z obolelo osebo. 

ROJSTVO

Nekatere ženske dobijo med nosečnostjo zalo močne in goste lase. To je zaradi visoke ravni hormonov, ki preprečujejo izpadanje las, ki so v fazi mirovanja. Ampak to ne traja večno. Po porodu, ko se raven hormonov normalizira, ti lasje hitro izpadejo. To lahko pomeni naenkrat veliko izgubo las. Proces lahko traja tudi do dve leti, da se stanje normalizira.

ZDRAVILA

Malo znan stranski učinek kontracepcijskih tablet je izpadanje las. Hormoni, ki zavirajo ovulacijo lahko povzročijo tanjšanje las pri nekaterih ženskah, zlasti tistih z družinsko anamnezo izpadanja las. Včasih se izpadanje las začne, ko ste prenehali jemati tabletke. Druga zdravila povezana z izpadanjem las so zdravila za redčenje krvi, za visok krvni tlak, bolezni srca, artritis in depresijo. 

SHUJŠEVALNA DIETA

Lasje lahko začnejo izpadati 3-6 mesecev po izgubi več kot 7 kg telesne teže. Stanje se lahko popravi z zdravo prehrano. Večkrat se to zgodi pri ''nizko-beljakovinski'' dieti z visoko vsebnostjo vitamina A.

NEPRIMERNA PRIČESKA

To ni mit:neprimerna pričeska lahko draži lasišče in povzroči izpadanje las, dolgotrajno pa lahko povzroči brazgotinjenje lasišča in trajno izgubo las.

KEMOTERAPIJA IN RADIOTERAPIJA

Izpadanje las je zloglasni stranski učinek dveh načinov zdravljenja raka: kemo in radioterapijo. V svojem prizadevanju, da uničijo rakave celice, lahko obe zdravljenji poškodujejo lasne mešičke, kar povzroči dramatično izpadanje las. Ko je terapija končana, lasje navadno raste nazaj.

 STRES

Fizični ali čustveni stres lahko povzroči nenaden izpad polovice do treh četrtin las na glavi. Primeri vključujejo:

-          Huda bolezen ali večji operativni poseg

-          Travma, ki vključuje izgubo krvi

-          Huda čustvena travma

Odpadanje lahko traja šest do osem mesecev.

KAKO ZDRAVITI IZPADANJE LAS?

 1. HORMONSKA TERAPIJA
 2. PRESADITEV (TRANSPLANTACIJA) LAS
 3. IZDELKI PROTI IZPADANJU LAS
 
42. Ali Dermaluxelash res deluje?

Da. Dermaluxelash je najučinkovitejši izdelek na našem tržišču, kar je tudi pokazala klinična študija pod vodstvom zdravnika asist. mag. sc. Mateja Beltrama, dr. med.

Rezultate študije si lahko preberete tukaj: https://medilip.si/aktualno/1/oftamolosko_testiranje/

 
43. Kdaj bodo vidni rezultati uporabe seruma Dermaluxelash?

Klinična študija je pokazala, da pri redni uporabi (1x dnevno) lahko pričakujete rezultate že v 14 dneh, v samo 4-6 tednih pa bodo vaše trepalnice vidno daljše in gostejše.

 
44. Kako dolgo lahko uporabljam serum Dermaluxelash?

Vsebina 1,5 ml seruma zadostuje za 60 dni dnevne uporabe po navodilih. Po tem priporočamo redno uporabo vsak drugi ali tretji dan, kar pomeni, da je za letno uporabo primeren serum z več vsebine (4,5 ml). 

 
45. Kolikokrat dnevno se nanese serum Dermaluxelash?

Dermaluxelash uporabljamo samo enkrat dnevno, najbolje zvečer, saj je rast trepalnic najhitrejša ponoči. Pogostejša uporaba ni potrebna.

 
46. Bodo rezultati boljši, če bom uporabljala serum Dermaluxelash večkrat na dan?

Ne. Pogostejša uporaba ni potrebna, saj aktivna formula seruma zagotavlja vse potrebne aktivne učinkovine za uporabo samo enkrat dnevno.

 
47. Ali je res, da mi vse trepalnice izpadejo, ko preneham z uporabo seruma?

Trepalnice prehajajo skozi različne faze in običajno izpadejo po 3-5 mesecih, po krajšem mirovanju dlačnega mešička pa na njihovem mestu zraste nova trepalnica. Dermaluxelash podaljša fazo rasti trepalnice, vendar ne moti naravnega cikla rast/mirovanje/izpadanje. Zato bodo po koncu uporabe trepalnice daljše, gostejše in močnejše približno 3-6 mesecev. Če želite doseženo dolžino in gostoto trepalnic vzdrževati, priporočamo, da z uporabo seruma nadaljujete.

 
48. Ali se serum Dermaluxelash lahko uporablja dlje časa, neprekinjeno? Ali moram čez čas prekiniti z uporabo?

Serum lahko uporabljate neprekinjeno. Če pa se odločite za prekinitev, svetujemo, da ne prekinete povsem, ker se bodo trepalnice vrnile v prvotno dolžino kot ste jo imeli pred uporabo. V tem primeru svetujemo, da uporabljate neprekinjeno vsaj 2-3 mesece in nato vzdržujete doseženo dolžino in gostoto trepalnic , tako da nanašate serum vsak drugi ali tretji dan.

 
49. Ali ima serum Dermaluxelash stranske učinke?

Izdelek je oftamološko in dermatološko testiran. Iz klinične študije je razvidno, da se lahko pri prvi uporabi pojavi rahla rdečica, pekoč občutek in občutek draženja, kar lahko traja največ 10 dni. V primeru, da draženje ne preneha, se pojavi zabuhlost vek, rdečica, gre verjetno za alergijsko reakcijo na eno od sestavin in v tem primeru svetujemo prekinitev uporabe izdelka.

 
50. Ali je serum primeren tudi za občutljive oči?

Izdelek je oftamološko in dermatološko testiran in JE primeren tudi za občutljive oči.

 
51. Ali se serum Dermaluxelash lahko uporablja v času nosečnosti in dojenja?

Nosečnic in doječih mater zaradi etičnih razlogov nismo vključili v klinično študijo, zato uporabo v teh obdobjih odvsetujemo.

Vsaka nosečnica / doječa mamica pa se lahko sama odloči ali bo uporabljala izdelek ali ne. Imamo kar nekaj nosečnic in doječih mamic, ki so se odločile za uporabo in so bile več kot navdušene nad rezultati. 

 
52. Ali lahko serum Dermaluxelash nanesem na površino trepalnice kot maskaro in bo učinek enak?

Tega ne priporočamo. Edinstvena formula v serumu spodbudi rast vaših trepalnic, zato je serum potrebno nanesti ob korenini trepalnice, iz katere trepalnica zraste.

 
53. Ali je vsebina stekleničke 1,5 ml res dovolj za uporabo 8 tednov?

Res je, zaradi patentirane edinstvene formule v serumu Dermaluxelash je dovolj le 1 nanos seruma dnevno, zato je vsebine stekleničke dovolj za približno 2 meseca uporabe.

 
54. Zakaj lahko vsebino stekleničke 1,5 ml uporabljam 8 tednov, večjo vsebino 4,5 ml pa kar celo leto?

Vsebina 1,5 ml seruma zadostuje za 60 dni dnevne uporabe po navodilih. Po tem priporočamo redno uporabo vsak drugi ali tretji dan, da rast trepalnic samo vzdržujete, zato je večja vsebina seruma dovolj za celo leto.

 
55. Kakšna je razlika med original serumom Dermaluxelash in fluidom Dermaluxelash For Lash Extensions?

Original serum Dermaluxelash deluje na rast naravnih trepalnic. Vaše naravne trepalnice se močno zgostijo in zrastejo do želene dolžine. V tem primeru ne potrebujete umetnih podaljškov, saj bodo vaše trepalnice zrastle do max. dolžine. Fluid pa je namenjen  vsem ženskam, ki imajo podaljšane trepalnice. Ne deluje na rast kot original serum, ampak samo krepi dlačni mešiček trepalnice (ki je seveda "razrahljan" zaradi teže, ki jo nosi trepalnica) in ohranja zdravje naravnih trepalnic.

 
56. Ali fluid Dermaluxelash For Lash Extensions vsebuje olja, ki jih na podaljšane trepalnice ne smem nanesti?

Ne, fluid ne vsebuje olj. Prav tako ne vsebuje dišav in barvil in JE kompatibilen s podaljški trepalnic.

 
57. Imam naravno dolge trepalnice, a mi ob določenih letnih časih bolj izpadajo. Lahko to preprečim?

V določenih obdobjih leta veliko ljudi opaža, da jim trepalnice ali lasje prekomerno izpadajo. Trepalnice lahko tudi samo v tem obdobju zavarujete z nanašanjem seruma za naravno rast trepalnic Dermaluxelash in tako omogočite, da vaše naravno dolge trepalnice ostanejo še naprej lepe in goste in dolge. 

 
58. Mi lahko po uporabi seruma Dermaluxelash dlake zrastejo še na kakšnem drugem mestu na obrazu?

Sestavine v serumu delujejo le na mesto, na katerega smo jih nanesli, če so na tem mestu še aktivni dlačni mešički. Če zaznate rast dlak drugje okoli oči, ste serum verjetno pomotoma prenesli na ta del. Zato morate biti pri nanašanju previdni, da čopiča pomotoma ne potegnete predaleč čez veke ali pa da se ne dotikate vek takoj po nanosu.

 
 
 

Kontakt

Email: prodaja@medilip.si

Telefon: 00386 (0)3 548 1234

Naročilo lahko oddate tudi preko telefona. Pokličite nas na 041 782 200 ali pošljite mail na prodaja@medilip.si

 
 
 
 VARNO
 UČINKOVITO
 IZDELANO V EU
 
 
 

Po novem omogočamo tudi Paypal plačilo.

Po novem omogočamo tudi Paypal plačilo.
 
 
 

Spremljajte nas

 
 
 

NE PREZRITE!

DERMALUXELASH - večja vsebina seruma za celoletno uporabo.

Povečali smo vsebino stekleničke, da boste serum lahko uporabljali kar celo leto. Trenutno na voljo po promocijski ceni 83,90 €.

Več o tem...

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.